Pages

28 May 2010


Eleştirmenler galası New York’ta yapılan “Sex and the City 2”yi “can sıkıcı” ve “anti-Müslüman” sıfatlarıyla eleştirerek yerden yere vurdu.

(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra) -- Associated Press’e göre merakla beklenen yeni film orjinal diziye ve hatta ilk filme kıyasla büyük bir hayal kırıklığı oldu.

Eleştirmen Christy Lemire, “Film aşırı derecede kendi kendini eğlendiriyor. Ne ustaca yapılmış ne de komik” sözleriyle eleştirdi.

İçeriği zayıf olan filmde Liza Minelli’nin Beyonce’un “Single Ladies” şarkısını söylemesi gibi sahneler de bulunuyor. Lemire bu sahneyi ızdırap verici bulduğunu belirtip, “öyle ki gözlerinizi oyup başınızdan çıkarmak istiyorsunuz” ifadesine yer veriyor.

Filmde “Sex and the City”nin kızları Carrie (Sarah Jessica-Parker), Charolotte (Kristin Davis), Miranda (Cynthia Nixon) ve Samantha (Kim Cattarall) bütün masrafların karşılandığı bir gezide Abu Dabi’ye gidiyorlar.

Hollywood muhabiri (Carrie) ve arkadaşları burada Ortadoğu’nun bağnaz ve kadınlara ikinci sınıfı insan muamelesi yapan kültürüyle karşı karşıya geliyor.

Eleştirmenler içi boş olan bir yaz eğlencisi diye tanımladıkları filmdeki “Müslümanları iğneleyici” sahnelerin tartışmalara yol açmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyorlar.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts